Z “Onkraj zgodb” do zelenega in vključujočega (delovnega) okolja

Projekt Onkraj zgodb (Beyond the tales) ponuja informacije in uporabne materiale o podnebnih spremembah in migracijah. Namen izobraževalno-osveščevalnega projekta je krepiti povezovanje med izobraževalci, izobraževalkami in mladimi ter k aktivaciji za podnebno in socialno pravično družbo spodbuditi tudi širšo javnost.

Na spletni strani projekta že lahko najdete infoliste o globalnem učenju, nediskriminaciji, participativni demokraciji in sistemu zelene pisarne ter trajnostne organizacije dogodkov. Infolisti so prvotno namenjeni institucijam iz različnih sektorjev (NVO, javni in zasebni sektor), ki želijo delovati na bolj intersekcionalen, trajnosten in vključujoč način. Vsekakor pa lahko koristijo vsem, ki se jim vsebine infolistov zdijo koristne v njihovem lastnem okolju – v šolah, pisarnah ali v zasebnih kontekstih. Nudijo oprijemljive smernice za implementacijo principov trajnostnega vodenja, nediskriminacije, participativne demokracije ter digitalnega in globalnega učenja v delovne in organizacijske strukture.

Slovenski partnerski organizaciji, Humanitas kot vodilni partner projekta in Umanotera, vas vabita k prebiranju infolistov in vpeljevanju zelenih in vključujočih smernic v vaše vsakodnevno delovanje. Vabijo vas, da infoliste po lastni presoji delite z vsemi, ki bi jim njihova vsebina lahko koristila ali pa bi jih zanimala.

Več informacij najdete tukaj.

Vir: Društvo Humanitas