Mednarodni zaključni dogodek “ENABLE THE COOPERATION DISABLE THE BARRIERS”

Zavod ODTIZ vabi na mednarodni zaključni dogodek “ENABLE THE COOPERATION DISABLE THE BARRIERS” v okviru ERASMUS+ projekta, ki bo potekal med 2. – 7. novembrom 2022 v Mersinu, v Turčiji.

Priložnost za udeležbo se ponuja osebam, ki jih zanima nefomralno izobraževanje in teme kot so: socialno vključevanje, mladinsko delo, človekove pravice, aktivno državljanstvo in evropske vrednote. Dogodka se bodo udeležili tudi Turki, Indonezijci in Vietnamci.

Namen projekta je krepitev vključujočih projektov mladinskih organizacij – spodbuda in opolnomočenje, da organizacije svoje delovanje razširijo tudi z vključevanjem mladih z invalidnostjo tako na lokalni, nacionalni kot mednarodni ravni. In s tem spodbujanje aktivne in trajnostne participacije mladih za boljše zaposlovanje in krepitev njihovih kompetenc na trgu dela ter pravično obravnavo.

Za konec dogodka bo izvedena konferenca, kjer bodo predstavljeni rezultati in aktivnosti projekta širši javnosti. Priložnost bo tudi za mreženje in prenost dobrih praks. Vsi stroški potovanja in nastanitve so kriti iz projekta. Starostne omejitve za udeležbo ni.

Več informacij najdete tukaj.

Vir: Zavod ODTIZ