Bralni krožek “Od okoljske krize do podnebne pravičnosti”

Vabljeni na bralni krožek Mladih za podnebno pravičnost z naslovom “Kako smo se znašli v okoljski krizi in na kakšen način jo rešiti?” 

Podnebna kriza se kljub vsem mednarodnim in državnim zavezam le še poglablja. Enak scenarij spremljamo na področju izumiranja rastlinskih in živalskih vrst. Politiki in kapital leporečijo, a stanje se skokovito poslabšuje. Kakšna je naravoslovna razlaga podnebne krize in upada biotske pestrosti živega sveta? Kje tičijo razlogi in ovire za resnejši okoljski napredek? Zakaj so predlogi Evropske unije in Slovenije nezadostni? Kakšne konkretne ukrepe predlagamo mladi?

O vsem tem in še več bodo brali in se pogovarjali na bralnem krožku, ki bo potekal enkrat tedensko od sredine februarja do konca maja.

Na posamezno srečanje bodo brali v povprečju 25 strani. Literatura je dostopna in relativno preprosta ter zbrana z namenom izobraževanja posameznic in posameznikov vseh generacij različnih predznanj.

Prvič se bodo zbrali v ponedeljek, 15. februarja, ob 19.00 na Zoomu. Na prvem srečanju bodo predstavili bralni krožek ter se skupaj dogovorili za točne termine prihodnjih srečanj.

Če bi se jim rad_a pridružil_a, a ne utegneš priti na prvi sestanek, jim piši na mladizapodnebnopravicnost@gmail.com.

Več informacij o krožku lahko najdeš tukaj.

Vir: Mladi za podnebno pravičnost