Center za kakovost v vzgoji in izobraževanju Korak za Korakom išče zunanje sodelavce_ke – facilitatorje

Pedagoški inštitut Center za kakovost v vzgoji in izobraževanju Korak za Korakom išče zunanje sodelavce_ke – facilitatorje – v iniciativi PRIMOKIZ. Namen razpisa je poiskati osebe (facilitatorje), ki bodo občinam po Sloveniji pomagale pri krepitvi celostnega naslavljanja potreb družin z mlajšimi otroki. Predvsem iščejo osebe, ki verjamejo v pomen kvalitetnega okolja za predšolske otroke in njihove družine in bi si želele na tem področju narediti spremembo. 

Iniciativa PRIMOKIZ – celostna podpora družinam z otroki do sedmega leta starosti – stremi h krepitvi celostnega naslavljanja potreb družin z mlajšimi otroki preko vzpostavljanja strategij “družinam z mlajšimi otroki prijazna občina”. 

Iniciativa poteka na lokalni ravni, kjer bo vsaka vključena občina v naslednjih 2 letih razvila strategijo “družinam z mlajšimi otroki prijazna občina”. Preko pripravljene strategije bo promovirala kvaliteten celostni razvoj predšolskih otrok. Posledično bo izboljšala kvaliteto bivanja za družine z mlajšimi otroki in na splošno višala standard bivanja v občini. Strategija stremi k povezovanju sektorjev in storitev, namenjenih za celosten in kvaliteten razvoj otrok in podporo njihovim družinam. 

K sodelovanju vabijo posameznike_ce, ki:  

  • imajo izkušnje in znanje s področja predšolske vzgoje, razvoja otrok ali družinskih študij,  
  • si želijo krepiti celostno naslavljanje potreb družin z mlajšimi otroki,  
  • verjamejo, da je potrebno stanje na področju naslavljanja potreb družin z mlajšimi otroki izboljšati in med seboj povezati različne deležnike s tega področja,  
  • so seznanjeni z lokalno situacijo in administrativnimi / političnimi procesi na lokalnem nivoju, 
  • imajo izkušnje projektnega vodenja,  
  • imajo sposobnosti komunikacije, povezovanja, svetovanja, sodelovanja, razreševanja konfliktov v skupini,  
  • so organizirani.   

Prijave za sodelovanje v projektu kot facilitator zbirajo do 31. 5. 2020 na e-poštni naslov korakzakorakom@pei.si 

Zainterisirani_e kandidati_ke naj pošljejo motivacijsko pismo in življenjepis, v zadevo e-pošte naj zapišejo ‘Prijava za facilitatorja (PRIMOKIZ)’. Za dodatna vprašanja so vam na voljo na istem e-poštnem naslovu.  

Poziv si lahko v celoti prebere tukaj.  

Več informacij lahko najdete na njihovi spletni strani, tukaj.