Mednarodni dan boja proti LGBTIQ+ fobiji

Tudi Ljubljana Pride obeležuje mednarodni dan boja proti LGBTIQ+ fobiji.

Letošnji IDAHOBIT (Mednarodni dan boja proti homo-, bi-, transfobiji), eden izmed najbolj pomembnih dogodkov LGBTIQ+ skupnosti, poteka s sloganom “Prekini tišino”.

Ta slogan prihaja v nenavadnem času polnem negotovosti: covid-19 je privedel do dejstva, da je bilo veliko parad in drugih LGBTIQ+ festivalov in dogodkov odpovedanih ali prestavljenih, kar je posledično povzročilo oslabitev občutka skupnosti, prepoznavnosti in vidnosti LGBTIQ+ skupnosti.

Zato je bolj kot kdajkoli prej pomembno, da se angažiramo, mobiliziramo, pokažemo, da smo tu, da obstajamo in da so naša življenja pomembna in da ne bomo prenašale_i tišine!

Ker COVID-19 otežuje zavzemanje ulic, nekateri na ulicah izrazito predstavljajo svoje politično mnenje s pomočjo ulične umetnosti in grafitov. Zato bodo za vas pripravile_i (prihajajoči) video o tem – poglejte kako se z njimi prebija tišina! Video bo objavljen v nedeljo.

Pokaži svojo podporo:

Spremeni svoj okvir na facebook profilni sliki – okvirje najdeš v dogodku na FB strani, tukaj.

Dodaj svojo izjavo: Zakaj prekinjaš tišino? Za kaj se boriš?

Pridruži se na dogodku Parada povezuje v torek, 19. maja, kjer bodo govorile_i o svojih izkušnjah, mislih in željah, vezanih na LGBTIQ+ skupnost v obdobju po karanteni. Več informacij o dogodku najdete tukaj.