Delavnica: Stripolis

2. mednarodni filmski festival Kinotrip – mladi za mlade se bo v Kinodvoru odvil med 29. 3. in 1. 4. 2017. Filme bodo izbrali mladi filmski ljubitelji v Kinotripovem filmskem klubu. Pred in med festivalom bo potekal spremljevalni program.

Na delavnici se boste naučili osnov risanja stripov s pomočjo vašega najljubšega animiranega filma. Prvi dan si boste ogledali nekaj uspešnih primerov stripov, ki so nastali po filmih, in obratno, se naučili narisati storyboard in stripovski scenarij. Drugi dan delavnice pa boste enostranske stripe s svinčnikom narisali tudi sami. Nastali stripi bodo v času festivala predstavljeni na razstavi v Galeriji Kinodvora.

Delavnica po potekala 20. 3. med 18. 00 in 20. 00 v Info centru ŠKUC ter 25. 3. med 15. 00 in 17. 00 v Pritličju. Vodila jo bosta ilustrator in avtor stripov Matej de Cecco ter Pia Nikolič iz Zavoda Stripolis.

Vse Kinotripove predfestivalske delavnice so brezplačne in namenjene mladim od štirinajstega leta. Za vsako je na voljo 10 prostih mest. Prijave zbirajo na kinotrip@kinodvor.org.

Dogodek najdete tukaj.