Delavnice za mlade na festivalu Živa književnost

Letos bo 25. literarno-glasbeni festival Živa književnost med 8. in 15. junijem 2018 spletel svoje 25. gnezdo pred Galerijo Škuc na Starem trgu 21. V 25. letih so predstavili številne tuje in domače literarne avtorje_ice in glasbene ustvarjalce_ke, ki so z raznolikimi glasovi, verzi, ritmi, pripovedmi, melodijami in hrupom spojili radoživost z melanholijo, dvomom in upanjem. 

Več o programu festivala Živa književnost si lahko preberete tukaj.

Pred večernimi dogodki bo v popoldanskih urah potekal tudi spremljevalni program O’živela knjiga, namenjen otrokom in mladim, njihovemu začetnemu spoznavanju in druženju s knjigami. Tako se bodo zvrstile lutkovne in gledališke predstave, predstavitve slikanice, šivanih ilustracij, stripa ter pogovori z njihovimi avtoricami_ji in ustvarjalne delavnice, kot so delavnica kreativnega pisanja, stripa in animiranega filma in številne druge. Za mlade so pripravili tri ustvarjalne delavnice.

Dečavnica – delavnica kreativnega pisanja
11. in 14. 6. 2018 ob 18.00

Delavnica je namenjena pripadnikom mlajše generacije, ki se želijo preizkusiti v pisanju ali nadgraditi svoje izkušnje. Sodelujoči se prijavijo s kratkimi proznimi prispevki, ki jih bodo s pomočjo mentorice popravili in izboljšali. Dobili bodo tudi naloge z določenimi temami, na podlagi katerih bodo napisali kratka prozna dela, jih brali na glas in jih medsebojno komentirali. Namen delavnice je tudi, da se naučijo glasno brati oziroma interpretirati svoje besedilo. Mentorica jim bo predstavila načine pisanja oziroma gradnje in sestave kratke zgodbe.  Delavnico vodi pisateljica Suzana Tratnik.

Tiskamo 2D – vidimo 3D
14. 6. 2018 ob 18.00

Je možno na stari tiskarski stiskalnici natisniti 3-dimenzionalno besedilo? Na delavnici bodo z lesenimi črkami oblikovali zanimive kompozicije. Črke bodo nekajkrat premaknili in jih odtisnili v različnih barvah. Odtisi bodo sprva videti nekoliko nenavadno, ko pa si bodo udeleženci nadeli 3D očala, jih bodo odtisi presenetili v tretji dimenziji. Misli Ivana Cankarja bodo tako iz 19. stoletja prenesli v vesoljsko dobo. Delavnico vodi Marko Drpič, tipoRenesansa. 

Vitki ovitki
15. 6. 2018 ob 18.00

Na delavnici se boste naučili, kako z recikliranjem starih plastičnih vrečk s pomočjo tehnike likanja, ustvarite izvirne ovitke za knjige in zvezke. Delavnico vodi Nevena Aleksovski.

Potrebne so predhodne prijave: 01 42 13 142, 041 872 123, info@skuc.org, saj se lahko na vsako delavnico prijavi le 15 udeležencev.

Vsi dogodki so brezplačni.

Več o programu festivala O’živela knjiga si lahko preberete tukaj.