#DiscoverEU: 35.000 vozovnic bo podeljenih to pomlad

Prihaja spomladanski krog DiscoverEU, ki bo med 15. in 29. marcem 35.000 mladim, ki boste sodelovali v nagradnem kvizu, prinesel vozovnico za raziskovanje Evrope in njene bogate kulture. Mladi se lahko prijavite na Evropskem mladinskem portalu, kjer odgovorite na šest vprašanj in z malo sreče osvojite potovanje. Prijavite se lahko tukaj.

Prijavite se lahko vsi, rojeni med vključno 1. julijem 2004 in vključno 30. junijem 2005, ki ste državljani ali zakonito prebivate v eni izmed držav programa Erasmus+. Sami ali v skupinah do 5 oseb boste lahko mladi najmanj 1 dan in največ 30 dni potovali med 15. junijem 2023 in 30. septembrom 2024. Tisti, ki jim je potovanje oteženo zaradi zdravstvenih težav in omejitev (npr. invalidnost), prejmejo pomoč in podporo, ki jim bo pomagala pri sodelovanju v programu. Svoje potrebe označijo in opredelijo v prijavnem obrazcu.

Za vse udeležence_ke ukrepa bodo nacionalne agencije za izvajanje programov Erasmus+: Mladina v posameznih državah pripravile srečanja pred odhodom. V času potovanja pa se bodo popotniki_ce po različnih krajih širom Evrope lahko udeležili mednarodnih “meet-up” dogodkov.

Več informacij si lahko preberete tukaj.

Vir: Zavod Movit