Strip Cukrarna: Zgodba slovenske pesniške duše, na poti do Centra mladih Ljubljana

Mladi zmaji obveščajo, da so v torek, 7. marca, pred Galerijo Cukrarna z Ljubo in Dragom gostili poseben dogodek za mlade. Dogodek je sledil po novinarski konferenci, ki je obeležila izdajo stripa Cukrarna. Strip je izdala založba Škrateljc v sodelovanju z avtorji, Žigom Gombačem, Jako Vuketićem in dr. Blažem Vurnikom. S stripom so se poklonili Cukrarni, nekdanji tovarni sladkorja in znameniti literarni četverici, ki je tam našla svoj prostor.

Ob tej priložnosti so bili na odru mobilnega mladinskega centra Ljuba in Drago priča navdihujočemu glasbenemu nastopu z naslovom Ko strip zapoje Urha Mlakarja – UM, ki je poetiko stripa Cukrarna uglasbil na sodoben način ob glasbeni podlagi DJ L.T.

Zamisel za izdajo stripa o Cukrarni je vzniknila z novim življenjem Galerije Cukrarna in v letu, ko se je rodila ideja novega Centra mladih Ljubljana v stanovanjskem delu nekdanje tovarne, Palači Cukrarna. Zgodba stripa je pritegnila sodelovanje in razvoj kompleksnega programa z založbo Škrateljc, ki bo tlakovala pot do novega osrednjega mladinskega centra.

Naslednja priložnost za druženje bo že 18. maja, ko bodo, na četrtem iz cikla dogodkov za Center mladih Ljubljana, pozornost namenili bivanjski realnosti kot navdihu za ustvarjanje.

Več o novinarski konferenci in stripu si lahko preberete tukaj.

Vir: Javni zavod Mladi zmaji