Dogodek MO Ljubljana “Lokalni izziv”

Si želite soustvarjati lokalno skupnost in imate dobre ideje? Stičišče NVO osrednje Slovenije vabi, da sodelujte na »Lokalnem izzivu« MO Ljubljana. Iskali bodo inovativne ideje in korake za razreševanje lokalnih potreb. Dogodek je neprofitne narave, glavni namen je spodbujanje iskanja rešitev, ki pozitivno prispevajo k razvoju lokalnega okolja in družbe.

»Lokalni izziv« je dogodek, kamor vabijo predstavnike nevladnega, javnega in gospodarskega sektorja, prostovoljce, strokovnjake, študente, posameznike in druge, ki si prizadevajo najti inovativne rešitve v lokalni skupnosti.

Lokalne potrebe, ki bodo v središču dogodka:

  • Kako mlade spodbuditi k vključevanju v mladinske organizacije? ​
  • Kako zmanjšati količino zavržene hrane?
  • Ozaveščanje o sprejemanju drugačnosti med mladimi.

Dogodek bo v sredo, 28. februarja 2018 od 9.30 do 17.00, v Hiši EU.

Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebna je predhodna prijava. Prijavite se lahko tukaj. Prijave sprejemajo do 25. februarja 2018.

Potek dogodka: na podlagi predhodnih prijav se bodo oblikovale delovne skupine znotraj katerih bodo člani izmenjevali ideje, znanja in rešitve za razreševanje izbrane lokalne potrebe. Preko moderiranega skupinskega dela bodo udeleženci pripravil idejno rešitev kako zadovoljiti izbrano lokalno potrebo in opredelili korake za njeno reševanje. Vse skupine bodo ob koncu dogodka predstavile svoje idejne rešitve. Skupina z najboljšimi idejnimi rešitvami za zadovoljevanje izbrane lokalne potrebe bo zmagovalna in bo prejela podporo za realizacijo rešitve (svetovanja, mentorstva) v vrednosti do 300,00 EUR.

Celoten program in prijavnico najdete tukaj.