Drugačni svetovi– 5. mednarodni natečaj za mlade fotografe iz srednje in juhovzhodne Evrope (CEE)

Galerija Photon – Center za sodobno fotografijo iz Ljubljane organizira natečaj za mlade in uveljavljajoče se ustvarjalce na področju sodobne avtorske fotografije. Prva nagrada prinaša 1.000€ podpore za produkcijo ter samostojno razstavo v Galeriji Photon. Izbrana deseterica avtorjev/ic pa se bo predstavila na skupinski razstavi v Ljubljani, na Dunaju in drugod!

Natečaj je odprt za avtorice in avtorje do 35. leta starosti (vključujoč letnik rojstva 1982), ki delujejo na področju CEE regije (Estonije, Latve, Litvije, Češke, Slovaške, Poljske, Madžarske, Romunije in Bolgarije) in v državah zahodnega Balkana / nekdanje Jugoslavije (Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija, Črna Gora, Kosovo, Makedonija) oziroma prihajajo iz teh držav in delujejo v mednarodnem prostoru.

Natečaj nima predpisane teme. Sprejemajo dela, ki sodijo v široko paleto fotografskih in s fotografijo povezanih praks (fotografija, foto-montaža, foto-kolaž, foto-instalacija, apropriacija najdenih fotografij, itd.). Žirija bo višje ovrednotila dela, ki izkazujejo originalnost, nekonvencionalnost ter inovativnost tako v formalnem pristopu kot v izboru tem in konceptov!

Prijava naj vsebuje:

  • avtorski portfolio največ dveh zaključenih avtorskih projektov ali projektov v procesu, vsak lahko vsebuje največ 20 fotografij, v resoluciji vsaj 1800 pikslov po daljši stranici v PDF ali JPG formatu,
  • vsebinska utemeljitev projektov (obvezno v angleškem jeziku) do 1500 znakov,
  • kratka biografija prijavitelja/ice,
  • dodatne tehnične specifikacije: formate in dimenzije del, optimalni način predstavitve v razstavnem formatu.

Celotna prijava naj bo zapakirana v eni zip datoteki, ki se jo pošlje po mailu z linkom do Wetransfer-ja, Dropbox-a ali podobnih storitev.

Prijavitelji/ce naj prijave pošljejo do 15. 9. 2017 na naslov: photon.centre@gmail.com s pripisom „za natečaj 2017“.

Več informacij najdete tukaj.