Društvo za preventivno delo išče prostovoljce

Društvo za preventivno delo vabi študente/-ke ter vse mlade do 30 leta starosti, katere veseli delo z mladostniki/-cami in bi bili pripravljeni eno šolsko leto nameniti prostovoljskemu delu, k izvajanju preventivnega projekta “Mladinske delavnice”.

Delavnice se bodo izvajale v 8-ih in 9-ih razredih osnovnih šol širom Slovenije v: Ljubljani, Medvodah, Trzinu, Domžalah,  Ajdovščini, Kopru, Celju, Slovenski Bistrici, Ormožu ter na Ptuju.

Namen delavnic je spodbujanje pozitivnega psihosocialnega razvoja mladostnikov, preprečevanje tveganih vedenj na področju drog in zasvojenosti, neodgovorne spolnosti ter medvrstniškega nasilja ter opremljanje mladostnikov s številnimi konstruktivnimi znanji in socialnimi veščinami, ki naj bi pripomogle k razvoju zdravega življenjskega sloga.

Pogoj za izvajanje delavnic je opravljeno začetno brezplačno usposabljanje, ki bo potekalo:

  • na Ptuju: 7.–13. oktobra 2019 in
  • v Ljubljani: 21.–27. oktobra 2019. 

Informativno srečanje za nove prostovoljke/-ce, na katerem bo možno dobiti dodatne informacije o programu in načinu dela, bo potekalo:

  • 23. maja 2019 ob 14.00 in
  • 6. junija 2019 ob 14.00 v prostorih Društva za preventivno delo na Tržaški 2 v Ljubljani (stara Tobačna – 1. nadstropje).

Zainteresirane prostovoljce/-ke prosijo, da jih pred srečanjem kontaktirate na tel. št. 01/426 13 89 ali po e-pošti: drustvo.pd@guest.arnes.si.

Več o programu ter prijavnico najdete tukaj.

Prijave zbirajo do oktobra!