Družinski red, spolna demokracija in človeška ekologija

Francoski inštitut in Mestni muzej Ljubljana vas vabita na pogovor med Ericom Fassinom in Romanom Kuharjem Družinski red, spolna demokracija in človeška ekologija, ki bo v sredo, 11. oktobra ob 18. uri v Mestnem muzeju Ljubljana.

Spolni red je vsepovsod po svetu postal ključna politična tema. Boj okoli »istospolne zakonske zveze«, oziroma odpiranja dostopnosti zakona istospolnim parom in prepoznavanja enostarševskih družin je del zgodovine, kamor sodijo reproduktivne pravice za ženske od kontracepcije in splava do oploditve z biomedicinsko pomočjo. Da bi razumeli te politične in geopolitične debate okoli spola, seksualnosti in družine, še posebej reakcijo religij proti (domnevni) »teoriji družbenega spola« in za »človeško ekologijo«, je treba analizirati poseg demokratične logike v spolna vprašanja.

V okviru ciklusa predavanj »Razumevanje sveta«, ki jih organizira Francoski inštitut v Sloveniji v sodelovanju s Mestnim muzejem Ljubljana, časopisom Delo, Fakulteto za družbene vede in Filozofsko fakulteto, ter v okviru 23. Mednarodnega festivala sodobnih umetnosti »Mesto žensk«.

Več informacij najdete tukaj.