ETM 2017: Zelena KULtura mlade po Ljubljani fura

V Mestni občini Ljubljana se že šestnajstič zapored pridružujejo Evropskemu tednu mobilnosti, ki med 16. in 22. septembrom povezuje na tisoče evropskih mest v prizadevanjih za človeku in okolju bolj prijazne načine mobilnosti. ETM 2017 bo potekal pod sloganom »Združimo moči, delimo si prevoz«, ki bo usmerjen k spodbujanju souporabe prevoznih sredstev, promociji sopotništva oz. delitve prevoza in h kombiniranju različnih načinov mobilnosti z nizkim ogljičnim odtisom v enem potovanju.

V Evropskem tednu mobilnosti se pridružite na kolesarski furi za mlade z Mrežo mladinskih centrov Ljubljane in pustite svoj zeleni odtis na ljubljanskih poteh!

V sredo, 20. 9., kolesarimo iz mladinskih centrov do Hiše EU (Dunajska 20), kjer bodo ob 15.00 mladi županu MOL izročili zapis pozitivnih ukrepov in predlogov za izboljšanje mobilnosti v mestu ter prisluhnili zaključkom Nacionalne konference za mlade o trajnostni mobilnosti. Do 16.00 oz. 16.30 bo na voljo popravljalnica koles, druženje z osvežitvijo, ki mu sledi povratek kolesarjev v mladinske centre. Kolesarjenje do Livade in dogajanje na Livada Lab-u zaradi razmočenosti terena (barje) odpade.

Dogodek bo 20. 9. 2017 od 14.00 do 17.00.

Na dogodek se lahko prijavite tukaj.

Več informacij o dogodku najdete tukaj.