Feministični seminar: Pogovor o delu Kaliban in čarovnica

Vabljeni_e na feministični seminar, ki ga organizira Sestrovščina ponosnega delfina in je projekt, ki ga izvaja članica mreže L’MIT, KUD Anarhiv. Ta poteka enkrat mesečno, do junija 2021.  

Feministični seminar z letošnjo sezono začenja tkati tesnejše vezi med svojim predavateljskim in bralnim delom s skupno osrednjo temo, ki ji bo sledil od oktobra do maja. Vse skupaj se bo začelo in končalo pri (spolno zaznamovanem) nasilju, vmes pa se bo spraševalo, kako nanj pogledati s feministične perspektive.  

Na zaključnem bralnem srečanju knjige Kaliban in čarovnica se bo seminarju pridružila prevajalka Tea Hvala, ki bo spregovorila o prevajalskih zagatah in rešitvah, do katerih se je dokopala z izdatno pomočjo izkušene prevajalke Mojce Dobnikar.

Osredotočila se bo tudi na nekatere vsebinske poudarke Silvie Federici, ki petnajst let po prvi knjižni izdaji Kalibana in čarovnice v angleščini še vedno burijo duhove. Sledil bo pogovor o dilemah, premislekih in vprašanjih, ki so se ob branju porajali sodelujočim pri feminističnem bralnem krožku.

Pogovor o delu bo potekal preko spletne platforme Zoom. Povezava do pogovora bo objavljena dan pred dogodkom.

Povezavo do dogodka najdete tukaj.

Vir: KUD Anarhiv