S kreativo in trajnostjo do Pony kolesa

V sodelovanju s skupino študentk s Fakultete za družbene vede so v društvu Focus zasnovali kampanjo Trajnost po tvojem receptu, v okviru katere se bodo med 4. septembrom in 27. novembrom odvijale različne aktivnosti za mlade, povezane s trajnostno potrošnjo in prehranjevanjem.

S sloganom Trajnost po tvojem receptu želijo mladim sporočiti, da ne obstaja le ena pot do trajnostnega življenja. Vsak se lahko prehranjuje etično na način, ki je prilagojen njegovemu individualnemu udobju in je obenem v okviru njegovih finančnih zmožnosti ter potrošniških navad.

Spodbuditi želijo kreativno, alternativno in personalizirano spreminjanje navad v smeri etičnega prehranjevanja in s tem povezati vrednote s praktičnimi aktivnostmi v vsakdanjem življenju.

Kampanja Trajnost po tvojem receptu bo seznanjala mlade z različnimi ponudniki lokalnih in ekoloških izdelkov, etičnimi alternativami in jih spodbujala k bolj odgovornemu ravnanju do okolja ob spoštovanju človekovega dostojanstva vseh v vrednostni verigi s hrano.

V okviru kampanje se bo odvijal  kreativni izziv – natečaj, ki bo mlade spodbudil, da pokažejo, s kakšnimi praksami in koraki na edinstven način pristopajo k etičnemu in trajnostnemu prehranjevanju.

Za najbolj kreativni izdelek pa bo zmagovalec_ka prejel_a novo kolo Pony znamke Rog.

Kampanja poteka pod okriljem evropskega projekta #OurFoodOurFuture, katerega glavni namen je ozaveščati in mobilizirati mlade Evropejce za sprejetje trajnostnih vzorcev potrošnje in tako prispevati k spodbujanju pravičnejšega, bolj dostojnega in trajnostnega razvoja.

Rok za prijave na nagradni natečaj Trajnost po tvojem receptu podaljšujejo do 24. novembra.

Do takrat imate priložnost, da osvojite noro nagrado  – pony kolo znamke Rog. Osvojiti ga je preprosto –  lahko posnamete kratek video ali fotografijo, ustvarite kolaž ali preprosto narišete risbo ali strip in jim ga pošlješ skupaj s prijavo, ki jo najdete tukaj.

Več o kampanji si lahko preberete tukaj.

Vir: Društvo Focus