Foto nagradno tekmovanje “Ponovno odkritje narave”

Odprt je fotografski natečaj, ki ga vsako leto organizira Evropska agencija za okolje (The European Environment Agency, EEA) in je namenjen ozaveščanju o okoljski tematiki in k sodelovanju pozove vse Evropejce_ke, ki v svoj objektiv radi_e ujamejo čudeže narave. Letošnje tekmovanje z naslovom “REDISCOVER Nature” poziva vse sodelujoče, da se ponovno povežejo z naravo in jo opazujejo.  

Udeleženci_ke lahko za tekmovanje predložijo fotografije, ki prikazujejo katero koli od naslednjih treh kategorij: 

  • Narava od blizu: Narava vas poziva, da si jo ogledate čisto od blizu in dostopate do vedno spreminjajočega se mikro vesolja; 
  • Narava pred mojimi vrati: Lahko preprosto stopite pred vrata in mirno opazujete naravo pred seboj, ki prevzame nadzor nad urbanimi strukturami; 
  • Širša slika narave: Stopite korak nazaj in ujemite neskončne pokrajine sveta, pa naj bodo nedotaknjene ali oblikovane s človeškimi dejavnostmi. 

Na tekmovanje se lahko prijaviš tako, da vzameš ali ustvariš izvirno fotografijo, podprto s kratkim besedilom ob upoštevanju smernic o tekmovanju in oddaš svoj prispevek preko spletnega obrazca za oddajo, ki ga lahko najdeš tukaj. 

Zmagovalci_ke v vsaki kategoriji (Od blizu naravi, Narava na mojem pragu, Približaj naravi) bodo prejeli_e denarno nagrado v višini 1000 eur, 500 eur pa je na voljo tako za nagrado javnega izbora kot za nagrado mladih. Nagrada za mlade bo podeljena zmagovalnemu prispevku, izbranim med prijavljenimi osebami, starimi med 18 in 24 let v katero koli od treh tekmovalnih kategorij. Vsi finalisti_ke bodo predstavljeni_e na javnem izboru in bodo morda sodelovali tudi v prihodnjem digitalnem in tiskanem gradivu EEA in njenih evropskih partnerjev. 

Rok prijave je 30. 9. 2020.

Več informacij o natečaju lahko najdeš tukaj