Future Architecture: poziv za ideje

Platforma Future Architecture s tretjim pozivom za ideje vabi obetavne večdisciplinarne ustvarjalce, ki se ukvarjajo s transformativnimi projekti in idejami za prihodnost arhitekture, da se prijavijo k sodelovanju v evropskem arhitekturnem programu za leto 2018.

Evropski arhitekturni program mladim, prihajajočim talentom omogoča, da se povežejo z 20 uveljavljenimi arhitekturnimi institucijami in organizacijami po vsej Evropi ter svoje delo predstavijo najširši javnosti. Evropski arhitekturni program za leto 2018 zajema niz medsebojno povezanih dejavnosti, med njimi tri razstave, pet konferenc, tri serije predavanj, delavnico, poletno šolo ter dejavnosti prototipiranja in založništva.

Poziv je namenjen še neuveljavljenim arhitektom, krajinskim arhitektom, urbanistom, oblikovalcem, inženirjem, umetnikom, kuratorjem in vsem, ki se poklicno ukvarjajo s prihodnostjo arhitekture in bivanjskega okolja. Da bi lahko prijavitelji na platformi Future Architecture sodelovali kot obetavni ustvarjalci, morajo zadostiti naslednjim merilom:

  • prijaviteljevo delo (dela), povezano z razvojem arhitekture ali mesta, je nastalo samostojno po diplomi in ni starejše od dveh let,
  • prijavitelj je svoje samostojno delo javno predstavil oziroma objavil,
  • prijavitelj še ni bil deležen kritiškega priznanja za objavo svojih del v večjih in uveljavljenih institucijah ali pri založnikih,
  • prijavitelj ni sodeloval pri prejšnjih aktivnostih platforme Future Architecture.

Več informacij najdete tukaj.