Delavnica: REZ! – Mala šola aktivističnega videa

REZ! – Mala šola aktivističnega videa je cikel brezplačnih delavnic in predavanj namenjenih mladim v okviru katerih bodo skozi medij umetniškega videa obravnavali pereče družbene problematike in pojave. 

V okviru projekta se bodo veliko naučili o filmski in video produkciji, postprodukcijiscenaristiki, uporabi tehnologije, ki jo imamo na voljo (na primer mobilni telefoni). Prav tako bodo raziskovali, reflektirali in debatirali o perečih družbenih problematikah, ki se jim zdijo pomembne ter iskali najboljše načine, da skozi medij umetniškega videa, o teh tematikah spregovorimo. Nastala video dela bodo objavljena na spletni strani projekta ter bodo tako dostopna tudi širši javnosti. 

Skozi projekt bodo tako aktivno spoznali celoten proces ustvarjanja družbeno angažiranega umetniškega dela v mediju videa – od izbire teme, raziskovanja materiala vezanega na temo, snovanja vsebine in dramaturgije projekta do tehnične izvedbe projekta. Predvsem se bodo spoznavali, družili, zabavali in potrudili, da skozi svoja umetniška dela prispevajo ustvarjanju boljšega sveta. 

Mentorica projekta je izkušena pedagoginja, intermedijska umetnica, videastka in režiserka Valerie Wolf Gang. 

Srečanja bodo potekala med 3. 11. in 8. 12. 2020, predvidoma enkrat na teden, ob torkih, od 17.00 dalje, v Galeriji Škuc na Starem trgu 21 v Ljubljani oz. v ateljeju mentorice v bližini galerije. 

Lepo vabljene_i k prijavam na e-poštni naslov: ustvarjalno.skuc@gmail.com. 

Prijave sprejemajo do 26. 10. 2020. 

Na dogodek prihajajte le, če ste zdravi, nimate simptomov okužbe z novim koronavirusom in niste bili izpostavljeni tveganjem za okužbo z novim koronavirusom. 

Za vstop v zaprte prostore potrebujete masko, pred vstopom si razkužite roke. 

Upoštevaj priporočila NIJZ, ki jih lahko najdeš tukaj

Več informacij o delavnici lahko najdeš tukaj.