Delavnice Info centra ŠKUC v okviru festivala Živa književnost

Info center ŠKUC vabi na delavnice, ki bodo potekale v okviru 27. literarno-glasbenega festivala Živa književnost.  Delavnice bodo potekale v okviru spremljevalnega programa O’živela knjiga.  

V ponedeljek, 31. 8. 2020, bo od 18.00 do 20.00 potekala tiskarska delavnica Eksperimentalni plakat, katero bo vodil Marko DrpićtipoRenesansa 

Pobrskajte po kleteh in garažah za odsluženimi ploskimi predmeti in se prepustite domišljiji! Umažite si roke s tiskarsko barvo, ko bomo na obnovljeni tiskarski stiskalnici kompozicijo natisnili na papir. 

Po delavnici sledi kratek obisk stare tiskarne. 

Več informacij lahko najdeš tukaj 

V sredo, 2. 9. in petek, 4. 9. 2020, bo potekala Dečavnica, delavnica kreativnega pisanaja za mlade, ki jo bo vodila pisateljica Suzana Tratnik.

Dečavnica je namenjena vsem mladim, ki se želite preizkusiti v pisanju ali nadgraditi svoje izkušnje.

Prijavite se s kratkimi proznimi prispevki, ki jih boste nato s pomočjo mentorice popravili in izboljšali. Dobili boste tudi naloge z določenimi temami, na podlagi katerih boste napisali kratka prozna dela, jih brali in jih medsebojno komentirali.

Več informacij lahko najdeš tukaj 

V četrtek, 3. 9. 2020, bo od 18.00 do 20.00 potekala delavnica Zin zin, kjer bodo izvedeli, kaj je to fanzin, kako ga lahko naredimo sami in zakaj je zadnje čase vse bolj popularna forma izražanja. Delavnico bo vodila Nevena Alekovski.  

Več informacij lahko najdeš tukaj 

V petek, 4. 9. 2020, bo od 18.00 do 20.00 potekala delavnica Kolažni tisk, ki jo vodita Meta Žvokelj in Anka Doblekar, kjer bo možnosti izdelati kolažni tisk, ki je sicer eden enostavnejših, a zato nič manj zanimivih grafičnih tehnik.  

Več informacij lahko najdeš tukaj 

Zaradi zagotavljanja vanosti vsem obiskovalcem_kam je na delavnicah omejeno število mest, zato se ob zanimanju prijavi čimprej!  Prijave za vse delavnice sprejemajo na e-poštni naslov ustvarjalno.skuc@gmail.com

Program 27. literarno-glasbenega festivala Živa književnost je na voljo tukaj.