Delavnice za mlade, ki se soočajo z izkušnjo oskrbovanja

Center za proučevanje družbene blaginje na Fakulteti za družbene vede vabi, da se pridružite brezplačnim delavnicam za mlade oskrbovalce, ki jih organizirajo v sklopu projekta Me-We.

Mladi oskrbovalci so osebe, mlajše od 18 let, ki imajo poleg običajnih razvojnih vlog v šoli in med vrstniki ter družini še posebno vlogo – pomagajo enemu izmed članov družine ali prijatelju, ki potrebuje pomoč.

Lahko gre za zahtevno oskrbo ali nego, na primer babice, dedka, enega od staršev, sorojenca, ali pa zgolj za druženje, klepet in poslušanje.

Velikokrat opravljajo pomembne naloge nege, so v pomoč ali podporo članu družine ali prijatelju, ki je invaliden, ima eno od kroničnih bolezni, težave z duševnim zdravjem ali drugo stanje, zaradi katerega potrebuje nego.

Prevzemajo stopnjo odgovornosti, ki jo običajno pripisujemo odraslim.

Delavnice so namenjene razbremenitvi, zabavi, poslušanju, učenju novih veščin (kot so tehnike sproščanja) in povezovanju.

Pridružiš se lahko sedmim zaporednim tedenskim srečanjem, takoj po pouku, ki jih bo vodil usposobljen moderator. Čakajo te nova znanja, nova poznanstva in praktične nagrade.

Prijaviš se tako, da pošlješ ključno besedo DA in svoje ime na 070 313 240 (npr. DA tina).

Več o mladih oskrbovalcih v medijih si lahko prebereš tukaj.

Več o projektu Me-We najdeš tukaj.