23. november 2019 – Mednarodni dan solidarnosti z družinami, ki so izgubile bližnjega zaradi samomora

Slovenija se tudi letos pridružuje mnogim državam sveta, ki tretjo soboto v novembru obeležujejo Mednarodni dan solidarnosti z družinami, ki so izgubile bližnjega zaradi samomora (International Survivors of Suicide Loss Day ali krajše Survivor Day) in pod okriljem Ameriške fundacije za preprečevanje samomora (American Foundation for Suicide Prevention) organizirajo različne dogodke, s katerimi izražajo solidarnost in opozarjajo na bolečino in stisko, ki jo doživljajo svojci po smrti bližnjega družinskega člana zaradi samomora.

Dan, ki letos poteka pod geslom “Sočutna podpora na poti okrevanja”, bodo obeležili z dogodkom, ki bo združil solidarnost in ozaveščanje javnosti o perečem problemu svojcev ob samomoru bližnjega, in sicer v soboto, 23. novembra 2019, ob 17.00, na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Vabljeni, da se jim pridružite, prižgete eno od 353 sveč solidarnosti (toliko družin je namreč v letu 2018 zaradi samomora izgubilo bližnjega) in prevzamete knjižico ZAKAJ TAKO BOLI? Ko zaradi samomora izgubimo najbližje, ki je polna misli in čustev svojcev, ki so izgubili bližnjega zaradi samomora.