Erasmus nudi priložnost mladim podjetnikom

Na voljo je mednarodni program izmenjave, Erasmus za mlade podjetnike, ki daje mladim podjetnikom priložnost učenja od izkušenih podjetnikov, ki vodijo mala podjetja v drugih sodelujočih državah.

Program nudi znanja, potrebna za ustanovitev in uspešno vodenje majhnega podjetja v Evropi. Novi podjetniki zbirajo in izmenjujejo znanje in poslovne ideje z izkušenim podjetnikom, s katerim ostanejo v stiku in sodelujejo v obdobju od 1 do 6 mesecev. 

Program spodbuja tudi sodelovanje izkušenih podjetnikov gostiteljev, s sedežem v ZDA (zvezni državi New York in Pensilvanija), Izraelu in Singapurju. Izmenjava evropskega podjetnika in izkušenega podjetnika gostitelja traja od 1 do 3 mesece.

Prijavijo se lahko kandidati:

  • z željo po podjetniški karieri z oblikovanim konkretnim projektom ali poslovno idejo in že izdelanim poslovnim načrtom ali imajo najmanj tri leta podjetniških izkušenj,
  • ki so starejši od 18 let,
  • ki imajo stalno prebivališče v eni od sodelujočih držav: države članice EU, Albanija, Armenija, Bosna in Hercegovina, Severna Makedonija, Islandija, Črna gora, Moldavija, Srbija, Turčija, Ukrajina in Kosovo. 

Za prijavo se je potrebno registrirati, kar lahko storite tukaj, in poslati svoj življenjepis ter poslovni načrt.

Rok za prijavo v program je 31. december 2019.

Vse informacije o programu so na voljo tukaj.