Osnove interspolnosti za študente/-ke medicine

V ponedeljek, 30. septembra 2019, ste ob 10.00 vabljene/-i na predavanje o osnovah interspolnosti za študente/-ke medicine, ki ga bo vodil Kristian Ranđelović na Medicinski fakulteti v Ljubljani.     

Kristian Ranđelovic je trans in interspolni aktivist in izvršni direktor organizacije XY Spectrum v Srbiji. Deluje na področjih vidnosti in opolnomočenja interspolnih otrok in njihovih staršev, psiho-socialne podpore interspolnim, transspolnim ter nebinarnim osebam in razvoja veščin na področju interspolnosti pri nevladnih organizacijah na območju nekdanje Jugoslavije. 

Najprej bo predstavil nekaj osnovnih informacij o interspolnosti in z njo povezanimi težavami, s katerimi se interspolne osebe srečujejo v zdravstvu.

Nato pa boste imeli priložnost, da vprašate vse, kar ste kadarkoli želele/-i vedeti o interspolnosti. Čeprav bo predavanje nekoliko bolj medicinsko obarvano, je odprto za vse, ki si želite izvedeti več o tej temi.

Podane informacije bodo zelo osnovne, zato predhodno znanje ni potrebno. Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku.

Dogodek poteka v sklopu obiska strokovnjakinj/-ov iz mednarodne organizacije OII Europe, edine krovne organizacije, ki jo vodijo interspolne osebe in ki deluje na področju človekovih pravic interspolnih oseb v Evropi.

Več informacij o predavanju najdete tukaj.