Spoštovanje človekovih pravic interspolnih oseb

Vabljeni na interaktivno predavanje “Spoštovanje človekovih pravic interspolnih oseb” z izvršnim direktorjem OII Europe dr. Danom Christianom Ghattasom, ki bo 30. septembra 2019 na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. 

Interaktivno predavanje bo potekalo v angleščini.  Telesna avtonomija – sprejemanje lastnih informiranih odločitev o telesu in o tem, kaj se z njim zgodi – je temeljna človekova pravica, ki je vključena v več instrumentov človekovih pravic po vsem svetu. Na podlagi spolnih značilnosti se pravica do telesne avtonomije pri interspolnih osebah redno in grobo krši, tudi v Sloveniji.

Te kršitve so vse bolj dokumentirane in danes so interspolne osebe mednarodno priznane kot žrtve škodljivih medicinskih praks in drugih kršitev človekovih pravic.

Dogodek poteka v sklopu obiska strokovnjakinj/-ov iz mednarodne organizacije OII Europe, edine krovne organizacije, ki jo vodijo interspolne osebe in ki deluje na področju človekovih pravic interspolnih oseb v Evropi.

Obisk organizira koalicija organizacij, in sicer Amnesty International Slovenije, Društvo DIH, Društvo Kvartir, Društvo Legebitra, Društvo Parada ponosa, Društvo ŠKUC in Zavod TransAkcija.

Prijave zbirajo tukaj do četrtka, 26. 9. 2019.