Poziv k prijavam “PRO Otok: FOKUS na filmsko fotografijo in scenografijo”

13. Kino Otok s partnerji predstavlja nov tridnevni mednarodni dogodek usposabljanja in mreženja za filmske ustvarjalce. K prijavam vabijo obetavne direktorje fotografije in scenografe iz Italije, Hrvaške in Slovenije.

Udeleženci bodo tri dni preživeli na intenzivnih predavanjih, pogovorih, javnih predstavitvah, dobili pa bodo tudi individualne povratne informacije mentorjev. Splošni cilj dogodka je olajšati neposredno izmenjavo znanj in izkušenj med 12 izbranimi udeleženci (2 snemalca in 2 scenografa iz vsake države), kot tudi spodbuditi čezmejno koprodukcijsko sodelovanje v bližnji prihodnosti.

Dogodek se bo začel v petek, 2. junija, in končal v nedeljo, 4. junija 2017. Sodelovanje na dogodku FOKUS je brezplačno za izbrane kandidate iz Slovenije, Hrvaške in Italije. Nastanitev, hrano in festivalsko akreditacijo krijejo organizatorji. Nujno je, da vsi udeleženci tekoče govorijo angleško.

Kdo se lahko prijavi?

  • Obetavni direktorji fotografije iz Hrvaške, Italije in Slovenije z zmernimi filmskimi izkušnjami. Ni nujno, da imajo diplomo akademije za film, pričakuje pa se, da so kot direktorji fotografije sodelovali pri vsaj dveh kratkih filmih ali enem celovečernem filmu.
  • Obetavni scenografi iz Hrvaške, Italije in Slovenije z zmernimi filmskimi izkušnjami. Ni nujno, da imajo diplomo akademije za film, pričakuje pa se, da so kot scenografi sodelovali pri vsaj enem kratkem filmu ali enem celovečernem filmu.

Če se želite prijaviti na pro@isolacinema.com pošljete naslednje dokumente v angleščini:

  • izpolnjeno prijavnico (na voljo spodaj oziroma v priponki),
  • življenjepis,
  • motivacijsko pismo: Zakaj želite sodelovati na dogodku FOKUS? (največ ena stran),
  • spletno povezavo do izbrane filmografije: vsaj dva kratka filma (direktorji fotografije) ali en kratek film (scenografi).

Rok za prijave je 24. 4. 2017.

Več informacij najdete tukaj.

Vir: Kino Otok