Prijava na trening zagovorništva

Društvo Parada ponosa v sklopu projekta strukturiranega dialoga Tukaj smo! Skupaj delujemo, ki je namenjen vsem mladim LGBTIQ+ osebam med 16 in 30 letom, v oktobru organizira trening zagovorništva, ki bo mlade LGBTIQ+ opremil z veščinami za zagovarjanje lastnih potreb, interesov in predlogov v bodočih procesih.

Trening bo potekal od petka 13. do nedelje 15. oktobra 2017 v Ljubljani. Namenjen je vsem mladim LGBTIQ+ osebam starim do 30 let.

Med treningom bo poskrbljeno za prehrano, za vse, ki potrebujete v Ljubljani prenočišče, pa bomo uredili tudi sobe v hostlih. Prav tako se vam povrnejo potni stroški. Udeležba je brezplačna.

Trening vam ponuja sledeče:

  • spoznavanje dobrih praks zagovorništva drugih nevladnih organizacij, ki se borijo za pravice marginaliziranih in manjšinjskih skupin,
  • osvajanje veščin zagovorništva (javno nastopanje, argumentacija, pogajanje…),
  • spoznavanje z in priprava na zagovorništvo potreb in zahtev mladih LGBTIQ+ oseb v Sloveniji znotraj mladinskega sektorja.

Na trening se lahko prijavite tukaj.

Za več informacij pa lahko pišete na info@ljubljanapride.org.

Vabijo pa vas tudi, da sodelujete v raziskavi. Anketa je namenjena vsem mladim LGBTIQ+ osebam, starim med 16 in 30 let, ki prebivajo v Sloveniji. To je prva tovrstna anketa namenjena ugotavljanju koliko mladih LGBTIQ+ oseb se je, in se v Sloveniji srečuje z nasiljem in diskriminacijo. Anketo najdete tukaj.