Delavnica o spolno zaznamovanih neenakostih v šolskem okolju

Mesto žensk vabi na enodnevno usposabljanje katerega tema je Seksizem in odzivi nanj, Delavnica o spolno zaznamovanih neenakostih v šolskem okolju.

Rok za prijavo so podaljšali do zapolnitve mest oziroma najkasneje do 15.9.

Na delavnici želijo spregovoriti o tem, kako na mlade vpliva diskriminacija, ki temelji na njihovem spolu, in kako doživljajo seksistično diskriminacijo v svojem vsakdanjem življenju. Z namenom naslavljanja slednjega bodo udeleženke_ci delavnice preizkusile_i različne metode, ki so primerne tudi za učiteljice_e in njihove študentke_e.  Čeprav so omenjene metode same po sebi bolj aplikativne za poučevanje družbenih znanosti, je delavnica odprta za vse pedagoginje_e, ne glede na njihov predmet poučevanja, kajti naslavljala bo vprašanje, kako naj se učiteljice_i spopadajo s seksizmom v šoli in ustvarijo varno okolje za vse študentke_e.

Delavnico bo vodila nemška politična in izobraževalna znanstvenica Lisa Qrtwein, ki ima dolgoletne izkušnje z delom o vprašanjih družbene pravičnosti z mladimi pri organizaciji Netzwerk fuer Demokratie und Courage – NDC e.V., ki se osredotoča predvsem na trajajoče boje v današnji družbi, kot so diskriminacija na podlagi spola, barve kože ali narodnosti.

Delavnica bo potekala v torek, 19. september 2017 od 14.00 do 19.00 na Gimnaziji Poljane, Strossmayerjeva ulica 1, Ljubljana.

Kotizacija za udeležbo na delavnici je 15,00 EUR.

Prijavite se lahko na contact@cityofwomen.org ali 030 302 897.

Delavnica bo potekala  v angleškem jeziku, zagotovljen je prevod v slovenski jezik.