Psihologija za vsakogar: Učinki glasbe na celostno blagostanje

“Psihologija za vsakogar” je naslov mesečnih tematskih dogodkov z gosti psihologi. Psihologija na zelo različne načine posega na mnoga področja našega življenja, včasih bolj včasih pa manj zavedno. Zato bo z vami vsakič strokovnjak, ki nam bo na poljudno-strokoven način približal vedo, ki se tiče prav vsakogar izmed nas!

Na tretjem tematskem večeru tekočega študijskega leta, ki ga v sklopu “Psihologije za vsakogar” organizirajo na oddelku za Psihologijo na SFU Ljubljana, bodo gostili doc. dr. Katarino Habe, strokovnjakinjo, ki spretno prepleta psihologijo in glasbo.

Glasba je sredstvo, s katerim lahko najbolj celostno vplivamo na blagostanje posameznika in družbe. Učinki glasbe so zelo raznovrstni in se lahko odražajo na telesni, čustveno-socialni, miselni in nenazadnje duhovni ravni. V sodobnem času je čedalje več zanimanja za uporabo zvoka in glasbe kot orodja, s katerim lahko bodisi preko poslušanja, bodisi aktivnega poustvarjanja (petje, igranje inštrumenta), spodbujamo blagostanje človeka.

Predavanje z naslovom “Učinki glasbe na celostno blagostanje” bo potekalo v živo, v torek, 11. 1. 2022 ob 18.00, v prostorih SFU Ljubljana.

Katarina Habe je doktorica psihologije, ki svoje znanstvenoraziskovalno in strokovno delo usmerja na področje razvoja strategij uspešnega nastopanja (motivacija, samospoštovanje, obvladovanje stresa, pozornost in spomin), s poudarkom na obvladovanju treme in razvoja kreativnega mišljenja. V svojem doktorskem delu se je posvetila raziskovanju vpliva glasbe na kognitivno funkcioniranje, kar je trenutno še vedno njena poglavitna znanstevno-raziskovalna okupacija. 

Prijave zbirajo preko prijavnega obrazca do 10. 1. 2022 oz. do zapolnitve prostih mest. 

Več informacij je na voljo tukaj.

Vir: SFU Ljubljana