Telefon za pomoč v stiski “Prisluhnem ti”

Pod Psihološko svetovalnico in v sodelovanju s SFU Ljubljana je na voljo brezplačen telefon za vse, ki se znajdete v čustveni stiski. Gre za prostovoljni projekt, ki ga na SFU Ljubljana, ob podpori strokovnjakov, izvajajo študenti psihoterapije in psihologije.

Ljudje se pogosto znajdemo v situaciji, ki od nas zahteva spremembo. Spremembe so del življenja, ki nas v določenem obdobju lahko presegajo in v nas povzročijo stisko in doživljanje velike skrbi, nemoči in na splošno pretiranega stresa.

Stiska se lahko še poveča, če pravočasno ne poiščemo ustrezne podpore. Pogosto pomaga, da se o njej pogovorimo s svojci, partnerjem ali prijatelji, včasih pa se je dobro obrniti na strokovno pomoč.

Ta korak zahteva veliko poguma in iskrenosti, a le aktiven pristop k stiski pripomore k razbremenitvi le-te. Na ta način je stiska tudi možnost, da osebnostno rastemo.

Telefon v čustveni stiski “Prisluhnem ti”, projekt Psihološke svetovalnice, je namenjen vsem: otrokom, mladostnikom, študentom, odraslim posameznikom in starejšim. Vsi sodelujoči so za tovrstno prostovoljno delo ustrezno usposobljeni.

Vljudno vabljeni, da pokličete na telefonsko številko 031 50 60 50 vsak delovni dan od 16.00 do 20.00.

Svetovanje je brezplačno.

Povezavo do spletne strani lahko najdete tukaj.

Vir: SFU Ljubljana