Štipendije za udeležbo na Evropskem forumu Alpbach

Že poznaš Evropski forum Alpbach, kjer se vsako poletje zbere več kot 700 perspektivnih mladih iz več kot 60 držav? Letos bo potekal od 15. do 31. avgusta 2018 pod krovnim naslovom ‘Diversity and Resilience’.

Na forumu, v idilični tirolski vasici, z več kot 20 seminarji pod vodstvom priznanih akademikov ter z več kot 200 plenarnimi zasedanji, okroglimi mizami in razpravami, bodo mladi skupaj z več tisoč pomembnimi gosti iz politike, uspešnimi gospodarstveniki, uglednimi akademiki in drugimi udeleženci razpravljali o perečih aktualnih vprašanjih.

Klub Alpbach Senza Confini tudi letos podeljuje štipendije za udeležbo na forumu. Zainteresirani kandidati se s svojim življenjepisom, potrdilom o opravljenih izpitih in s kratkim esejem na temo ‘Diversity and Resilience’ (max. 1-2 strani) – vse v angleškem jeziku – prijavite do 30. marca 2018 na scholarship@senza-confini.com. Celotna prijava naj bo združena v en pdf dokument. V postopku izbire boste kandidati največ točk prejeli ravno za posredovan esej, saj le-ta odraža vaš pogled na krovno temo foruma ter vaš doprinos k diskusiji.

Več o možnostih štipendiranja in postopku prijave najdeš na spletni strani kluba in v priponki..

V primeru dodatnih vprašanj se obrni na Edito Turičnik (email: edita.turicnik@senza-confini.com) ali Vesno Kuralt (email: vesna.kuralt@senza-confini.com)

Več informacij najdeš tukaj.