Transformatorjeva akademija gledališča zatiranih

KUD Transformator vabi na brezplačno intenzivno izobraževanje na področju tehnik gledališča zatiranih, ki bo potekalo od 7. do 11. 9. in od 14. do 18. 9. 2020, vsak dan od 5 do 6 ur. Izobraževanje bo potekalo v Bežigradu, zaključna produkcija pa na javnih mestnih površinah.  

Vabijo na 65-urno intenzivno izobraževanje o uporabi gledališča kot orodja za doseganje družbenih sprememb z uporabo metodologije in gledaliških tehnik gledališča zatiranih, pri čemer bo poudarek na gledališču zatiranih v javnem prostoru: nevidnem gledališču in gledaliških intervencijah v javnem prostoru. Raziskovali_e bodo uporabo slikovnega in časopisnega gledališča, mavrice želja ter igre za igralce_ke in ne-igralce_ke 

Namenjeno je vse, ki jih zanima uporaba gledališča kot orodja za doseganje lokalnih in globalnih družbenih sprememb: mladim, mladinskim delavkam_cem, aktivistkam_om, (socialnim) pedagoginjam_om, andragoginjam_om, socialnim delavkam_cem in drugim, zainteresiranim za izpopolnjevanje v metodologijah aktivističnega in gledališkega dela. 

Predhodne gledališke izkušnje niso potrebne! 

Rok za prijavo je 1. 9. 2020 oziroma do zapolnitve razpoložljivih mest. Prijavnico lahko najdeš tukaj.  

Več informacij lahko najdeš tukaj, oziroma na Facebook dogodku, tukaj