Trening pripovedovalstva: To je moja zgodba!

Društvo Parada ponosa vabi na trening pripovedovalstva To je moja zgodba!

Trening je namenjen mladim LGBTIQ+ osebam, ki imajo izkušnjo vrstniškega nasilja in želijo spregovoriti o svojih izkušnjah ter se preko njih opolnomočiti in izboljšati veščino govorništva.

Cilj treninga je opolnomočenje udeleženk_cev, ustvarjanje prostora za refleksijo naših osebnih zgodb in predstavitev orodij za spoprijemanje s čustvenimi odzivi na podoživljanjem osebnih izkušenj. Udeleženke_ce želijo opremiti z znanjem in orodji iz pripovedovalstva, govorništva in nastopanja. Skupaj boste vzpostavile_i varen prostor in se medsebojno podpirale_i z deljenjem in poslušanjem.

Po zaključku treninga pa je cilj, da skupaj ustanovijo skupino pripovedovalk_cev Društva Parada ponosa. To bo zainteresiranim omogočilo, da svojo zgodbo delijo v živo, v video ali avdio obliki (lahko tudi anonimno) na delavnicah, treningih in razstavah , ki jih Društvo Parada ponosa izvaja na temo vrstniškega nasilja.

Tvoja želja, motivacija in pripravljenost, da deliš svojo izkušnjo in s tem pomagaš drugim in opolnomočiš sebe, so najpomembnejši pogoji za priključitev treningu.

Več informacij o treningu najdeš tukaj.

Vir: Društvo Parada ponosa