Postani prostovoljka_ec pri TransAkciji!

Pri Zavodu TransAkcija iščejo nove prostovoljke_ce, ki bi se želele_i pridružiti njihovi ekipi in skupaj z njimi aktivno delovati na področju človekovih pravic transspolnih oseb in prispevati h grajenju trans ter širše LGBTIQ+ skupnosti.

Njihove aktivnosti so: organizacija izobraževalnih dogodkov (npr. TransProstori), strokovnih srečanj (TransMisija), umetniških projektov (foto razstava), lastna video produkcija TransTube, grafično in spletno oblikovanje, pisanje publikacij in avtorskih prispevkov (Transpektive), ustvarjanje virov s področja transspolnosti, podporne skupine za transspolne osebe, zagovorništvo – pravno priznanje spola in zdravstvena oskrba trans oseb, itd. Letos k temu dodajajo še teme, ki bodo v 2021 posebej aktualne, in sicer medicinska tranzicija, razkritje in nebinarnost.

Kot prostovoljka_ec boš tako lahko sodeloval_a pri razvoju vsebin s teh področij in morda celo pri medvrstniški podpori. S tem, ko so dobile_i svojo prvo pisarno, pa se odpirajo tudi možnosti pomoči pri urejanju naše knjižnice, prostora in še marsikaj!

Vesele_i so vsake_ga posameznice_ka, ki želi v duhu solidarnosti in transfeminizma ustvarjati boljšo, lepšo in varnejšo prihodnost za vse osebe, ne glede na spolno identiteto ali spolni izraz. Posebej lepo k sodelovanju vabijo trans osebe, LGBIQ+ osebe in vse, ki raziskujete svojo spolno identiteto/izraz, saj je prostovoljstvo tudi najboljši način, kako najti sebi podobne osebe in se ob tem veliko naučiti.

Prijave bodo odprte do 22. januarja 2021.

Po prijavi boš prejel_a vabilo na na kratek spoznavni pogovor z mentorjem_ico prostovoljstva, ki bo potekal preko spleta.

Več si lahko preberete tukaj.

Vir: Transakcija