Usposabljanje na področju plesa in performativnosti

V Društvu Pekinpah objavljajo poziv za udeležbo na usposabljanju na področju plesa in performativnosti, ki se izvaja v sklopu izobraževalnega projekta Kreativna telesa v gibanju. Gre za tretji segment izobraževanja na področju uprizoritvenih umetnosti, ki ga v vlogi mentorice tokrat izvaja uveljavljena plesalka in koreografinja Leja Jurišić.

Projekt Kreativna telesa v gibanju je pobuda, prvenstveno namenjena priseljencem, a tudi drugim mladim entuziastom, za katere so v Društvu Pekinpah pripravili celoletni niz izobraževalnih programov s področja uprizoritvenih umetnosti. Na delavnicah bodo udeleženci ob pomoči uveljavljenih mentorjev pridobili znanja in veščine, potrebne za izvedbo scenskega dela. Projekt se zaključuje februarja 2023, ko bodo udeleženci tudi javno predstavili svoje novo pridobljeno znanje.

40 – urno usposabljanje poteka med 10. in 31. majem 2022 v dvorani Tabor v Ljubljani (Tabor 13, Ljubljana); vsak torek, sredo in četrtek med 10.00 in 14.00. Število mest je omejeno.

Plesno predznanje za delavnico ni potrebno. Zaželjena je športna oprema, npr. majica ali trenirka in razmislek o svoji najljubši glasbi.

Več informacij najdete tukaj.

Vir: Društvo Pekinpah