Vabilo na poletno šolo AAI

Aequitas je študentsko društvo za človekove pravice in demokratizacijo, glavni namen društva pa je prispevati k zagotavljanju človekovih pravic in razvoju mednarodnih odnosov ter demokratizacije ter ozaveščanje zainteresirane javnosti o pomembnih vprašanjih, povezanih s temi temami.

Glavna dejavnost društva je priprava in organizacija poletne šole AAI – Academia Aestiva Internationalis. AAI vsako leto poteka na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani in združuje tiste, ki želijo razširiti svoj pogled na svet, pridobiti veščine skupinskega sodelovanja, ustvarjati lastne ideje, ustvarjati znanstvene izdelke, utemeljeno razmišljati in sodelovati ter delovati pod mentorstvom priznanih strokovnjakov.

Poletna šola temelji tudi na interaktivnih predavanjih, delavnicah in modulih. Za sodelovanje na omenjeni mednarodni konferenci lahko udeleženci dobijo tudi 4 kreditne točke ECTS.

Letošnja tema AAI bo ponovno osredotočena na okoljske pravice, natančneje na kritično analizo klimatskih sprememb; na globalne, okoljske in politične izzive. Verjamejo, da je to izredno pomembna tema, o kateri je potrebno razpravljati, zato bodo program izvedli v sodelovanju z priznanimi strokovnjaki in predavatelji z namenom, da vsakemu udeležencu omogočijo sodelovanje v zanimivih, razmišljujočih in vključujočih delavnicah in razpravah.

Letošnja poletna šola bo potekala od 20. do 27. junija v Ljubljani. Vendar pa bo, če bodo razmere povezane z pandemijo tako zahtevale, potekala na spletu.

Več informacij o poletni šoli je na voljo tukaj.

Vir: Aequitas