Festival angažiranega pisanja ITN. išče nove člane programske ekipe!

Festival angažiranega pisanja ITN. išče nove člane programske ekipe!

Festival angažiranega pisanja Itn. je preplet pogovorov, predavanj, umetniških dogodkov in delavnic, povezanih z literaturo. Na festivalu s pomočjo izbranih knjig odpirajo teme, kot so: družbeni angažma, vpliv neoliberalizma na naše vsakodnevno življenje, podnebne spremembe, migracije, neenakost med spoli, delavske pravice, lažne novice in položaj piscev in pisk v sodobni družbi.

Skupaj s festivalskimi mentorji Nika Kovač (direktorica Inštituta 8. marec in aktivistka), Alenka Veler (urednica na Založbi Mladinska knjiga), Tina Popovič (vodja Vodnikova domačija) in Aljoša Harlamov (urednik na Cankarjeva založba in publicist) ekipa programskega odbora festivala zastavi festivalski program in ključne teme festivala, pomaga pri organizaciji dogodkov in njihovi izvedbi.

Programska ekipa festivala bo delovala v 4 vsebinskih sklopih:

  • leposlovje,
  • teorija (humanistika),
  • družbeni aktivizem (enakost spolov, podnebne spremembe, migracije …),
  • operativna izvedba festivala in promocija.

Sestanki posameznih sklopov bodo do izvedbe festivala (junij) potekala dvakrat na mesec, enkrat na mesec pa se bo na daljšem sestanku dobil celoten programski odbor festivala Itn.

V programski odbor sprejemajo srednješolce in srednješolke, gimnazijke in gimnazijce, študente in študentke in vse druge, ki jih zanimajo zgoraj naštete teme.

Prijave zbirajo do 8. 3. 2021.

Prijave pošljite na naslov: nika.kovac.8m@gmail.com.

Facebook stran festivala si lahko pogledate tukaj.

Vir: Itn.