Javni poziv k udeležbi na prodajni razstavi Papirnate zadeve

Umetnostna galerija Maribor vabi vse umetnike, grafične oblikovalce in druge vizualne ustvarjalce, da se s svojimi deli na papirju/iz papirja, ki so nastala v zadnjih petih letih, odzovejo na javni poziv z namenom razstavljanja in prodaje svojih del v okviru razstave Papirnate zadeve v UGM Kabinetu in/ali mariborski projektni pisarni Centra za kreativnost.

Med prejetimi prijavami bodo za razstavo izbrali največ 30 avtorjev.

Prodajna razstava umetniških del na papirju Papirnate zadeve bo zbirateljem začetnikom in drugim entuziastom ponudila priložnost, da se na enem mestu seznanijo s širokim naborom umetniških del mladih in uveljavljenih slovenskih ustvarjalcev ter da umetnost ponesejo v svoj dom – in to po dostopnih cenah.

Papirnate zadeve bodo predstavile zanimiv izbor umetniških del na papirju/iz papirja – sitotiske, digitalne printe, risbe, akvarele, kolaže, ilustracije, papirnate objekte, zine, knjige umetnikov in več.

Prijavnice in dela lahko oddate med četrtkom in soboto, 16. in 18. majem 2019, med 10.00 in 18.00 v Umetnostni galeriji Maribor ali v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani.

Izbrana dela bodo na prodaj na pop-up razstavi v mariborski projektni pisarni Centra za kreativnost 30. in 31. maja 2019 ter na poletni prodajni razstavi v UGM Kabinetu med 14. junijem in 8. septembrom 2019.

Zadnji rok za oddajo je v soboto, 18. maja 2019, ob 18.00.

Več o prijavi najdete tukaj.