Javni poziv: Program Artist-in-Residence v dunajski Muzejski četrti 2022

Program Artist-in-Residence v dunajski Muzejski četrti (MQ AiR) je del dolgoročnih prizadevanj ERSTE sklada za podporo sodobni umetnosti in krepitev položaja njenih ustvarjalcev, zlasti v regiji srednje, vzhodne in jugovzhodne Evrope. Program MQ AiR poteka v sodelovanju z mrežo tranzit, Društvom Igor Zabel in Kontakt Collection, ki pri tem sodeluje s programom WHW Akademija, s sedežem v Zagrebu.

Rezidence so namenjene umetnikom, kuratorjem in teoretikom iz Hrvaške, Češke republike, Madžarske, Romunije, Slovaške republike in Slovenije, ki delajo na področju sodobne vizualne umetnosti, z namenom raziskovanja njihovega področja zanimanja. 

Raziskovalni značaj rezidence bo omogočil prekinitev z vsakdanjimi napornimi produkcijskimi pritiski in čas za osredotočanje na specifičen raziskovalni interes. Udeležencem bo dana priložnost, da živijo in delajo v obdobju dveh mesecev v enem od prijetno in funkcionalno opremljenih studiev Muzejske četrti v središču Dunaja. Rezidence ne nudijo umetniških delavnic, bodo pa udeležencem med bivanjem ponujene različne priložnosti za srečevanja. Rezidenca omogoča mesečno štipendijo v višini 1.050 evrov.

Več informacij je na voljo tukaj.

Vir: Društvo Igor Zabel