Konferenca: Aktivno državljanstvo in zaposljivost mladih

Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija vabi, da se jim 26. avgusta 2021 pridružite na konferenci Aktivno državljanstvo in zaposljivost mladih.

Na konferenci bodo vzpostavili dialog med mladimi, delodajalci v zasebnem in civilnem sektorju ter predstavniki ključnih institucij za vključevanje mladih v trg dela. Glavni rezultat konference bo oblikovanje novih priporočil za zaposlovanje mladih, ki bodo osnova za zagovorništvo in za pripravo novih razpisov na tem področju.

Konferenca aktivno vključuje mlade v organizacijo in realizacijo dogodka. Na ta način zasledujejo 9. Evropski cilj mladih “Prostor in participacija za vse”, ki si ga je Slovenija izbrala kot prioritetno področje za mlade v sklopu predsedovanja Svetu EU. Cilj med drugim zajema vzpostavljanje okolja, ki mladim omogoča aktivno sodelovanje v vseh fazah odločevalskega procesa, predvsem na področjih, ki zadevajo mlade same, kamor pa spada tudi zaposlovanje mladih.

Konferenca bo potekala v četrtek, 26. avgusta 2021, v EkoHiši BIC Ljubljana (Cesta v Mestni log 47) z začetkom ob 9.00. Podroben program konference najdete tukaj.

Zaradi lažje organizacije prosijo, da svojo udeležbo potrdite tukaj.

Vir: Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija