Javni poziv za programske vsebine 2018

ŠKUC – Kulturni center Q / klub Tiffany vabi posameznice_ke in kolektive, ki želijo predstaviti svoje delo LGBT+ občinstvu v klubu Tiffany. Klub izvaja različne dogodke, ki so namenjeni LGBT skupnosti. Programski cilj kluba je ustvariti varen prostor, v katerem se lahko razvija ustvarjalnost LGBT posameznikov_ic in predstaviti sodobno kulturno produkcijo širši javnosti.

Predloge za sodelovanje v programu pošljite na elektronski naslov kulturnicenterq@gmail.com in pripišite v katerem programskem sklopu želite sodelovati.

Predloge sprejemajo do 15. 3. 2018.

Programski sklopi:

KLUBSKI IN DJ PROGRAM:

  • Pop Nation DJ: Klub Tiffany vabi nove sile v svoj petkov klubski program. Če želite sodelovati, pošljite kratek mix (30 min) za katerega mislite, da bo primeren občinstvu petkovih klubskih večerov in naštejte svoje izkušnje.
  • Klubski performativni program: Nastopate, plešete in ustvarjate dela primerna za predstavitev na klubskih večerih? Pošljite svojo predstavitev in opis dela.
  • Programsko zaokroženi klubski večeri:  Želite organizirati klubske večere s posebno tematiko, izbranimi DJi in žanrsko glasbo? Pošljite kratek koncept in predstavitev ustvarjalk_cev (max 1. stran).

KABARET TIFFANY, PERFORMANS IN GLEDALIŠČE:

  • Kabaret Tiffany vabi k sodelovanju! Kabaret Tiffany je program namenjen LGBTQ osebam in zasnovan kot laboratorij za raziskovanje LGBTQ uprizoritvenih umetnosti, odrskega izraza in telesa. Je edinstven program v Sloveniji, ki LGBTQ osebam omogoča raziskovanje zgodovinskih kulturnih diskurzov nastalih v LGBTQ skupnosti, raziskovanje odrskega giba in lastnega avtonomnega izraza. Če želite sodelovati in se pridružiti ekipi kabareja, pošljite svojo predstavitev, izkušnje in motivacijo za sodelovanje.
  • Gledališki in performerski program je namenjen performerjem_kam, gledališkim in plesnim ustvarjalcem_kam, ki želijo svoje delo predstaviti občinstvu kluba Tiffany. Pošljite kratko predstavitev in opis dela.

LITERARNI PROGRAM:

  • Literarni večeri: Ustvarjate na področju literature in se želite predstaviti LGBT+ občinstvu? Pišite in pošljite vašo predstavitev.
  • Organizacija literarnih večerov in pogovorov: Imate radi literaturo? Pridružite se Tifanijevem literarnem programu, kot: moderator_ka, bralec_ka, izvajalka_ec bralnega krožka … Pošljite kratek opis svojih literarnih zanimanj in izkušenj.

VIZUALNA UMETNOST:

Razstave potekajo med tednom v prostorih kluba Tiffany. Prednost bodo imeli koncepti, ki vsebinsko obravnavajo homo teme. Dobrodošla so tudi dela, ki LGBTQ kulturo in umetnost obravnavajo dokumentarno. Za sodelovanje pošlji CV avtorja_ic ali skupine in kratek opis projekta.

GLASBENI PROGRAM:

Imate skupino? Nastopate solo? Kakorkoli, Tifanijev oder vas vabi, da predstavite svoje delo javnosti. Za sodelovanje pošljite posnetek in kratko predstavitev.

SOCIALNI IN MLADINSKI PROGRAM:

Socialni in mladinski program je usmerjen v raziskovanje in opolnomočenje LGBT skupnosti. Poteka v obliki pogovorov in delavnic. Tematsko je razdeljen na pogovore o LGBT skupnosti, pogovore o gejevskem seksu in drogah, kavarniške večere, filmsko – pogovorne večere in različne delavnice. Če želite pomagati pri organizaciji mladinsko – socialnih programov, pošljite kratko predstavitev in svoje želje.

Več informacij najdete tukaj.