Kolektivno telo – odprti poziv

Ste društvo, festival, mladinska organizacija ali pa radoveden posameznik, ki za izvedbo svojih projektov potrebuje lesene plošče? Pridružite se projektu, pri katerem jih dobite v začasno uporabo. Se sliši nenavadno? Samo na prvi pogled.

Projekt temelji na ideji, da je možno isti material uporabiti večkrat in v različne namene. Če želite organizirati projekt, dogodek ali festival, vam omogočajo izposojo 7 lesenih plošč, ki jih lahko uporabite po lastnih željah. Ko je vaš projekt končan, material enostavno vrnete in taisti les bo čakal na novo vlogo. Ker je ponovna uporabnost lepa čednost, naj bi se material uporabljal z zavedanjem, da ga bo kasneje uporabljal še kdo drug.

Izposoja bo na voljo v obdobju od aprila 2018 do novembra 2018. Prvotne dimenzije lesne sedmerice so 5 m x 2,05 m x 1,9 cm. Seveda bodo kasnejše mere odvisne od predhodne uporabe desk, kar je tako izziv kot tudi priložnost za drugačen pogled na izvedbo projekta.

Organizatorji nimajo namena vstopati v proces načrtovanja in izvedbe. Bi pa želeli tekom poteka spremljati in dokumentirati vaše posege/spremembe, saj je namen projekta predvsem raziskovati zmožnosti souporabe materiala.

Rok prijave je 20. 3. 2018.

Več informacij najdete tukaj.