Javno povabilo umetnicam in umetnikom 2020

Društvo ŠKUC vabi ustvarjalke in ustvarjalce, da se odzovejo na javno povabilo za sodelovanje pri projektih:

  • Muzika na Starem trgu 
    Cikel koncertov Muzika na Starem trgu že od svojih začetkov poleg že izoblikovanih in uveljavljenih skupin, vključuje tudi mlade avtorje in izvajalce različnih glasbenih zvrsti (klasika, jazz, ambientalna, sodobna improvizirana glasba, etno, …). Prav slednje vabijo tudi v letu 2020 z javnim povabilom.
  • Teater v galeriji
    Teater v galeriji je gledališki festival, ki predstavlja aktualno gledališko produkcijo za otroke in odrasle. V letu 2020 ga bodo organizirali že dvanajsto leto zapored. Festival bo potekal v mesecu juliju na malem odru pred Galerijo Škuc, zahtevnejše predstave pa v prostorih galerije. Tudi v sklopu Teater v galeriji želijo k sodelovanju privabiti nove, nekomercialne in še neuveljavljene ustvarjalce, skupine in  kulturna društva ki želijo predstaviti svojo produkcijo. ŠKUC želi, da bi v okviru tega cikla predstavili nova dramska dela, dela mladih neuveljavljenih dramskih ustvarjalcev, ki lahko vključujejo otroške predstave, ulično gledališče, performans, body art in inovativne kombinacije gledališča z drugimi umetnostnimi zvrstmi.
  • Ustvarjalne delavnice za otroke in mlade
    Program Društva ŠKUC vključuje tudi ustvarjalno-izobraževalne delavnice za otroke (Škucove packarije) in mlade (Ustvarjalni ponedeljki). Enodnevne delavnice potekajo v Galeriji Škuc in Info centru tekom celega leta, večdnevne delavnice pa izvajajo v času poletnih festivalov, Živa književnost in Dobimo se pred Škucem. K sodelovanju vabijo ustvarjalce in ustvarjalke z različnih področij (likovno, glasbeno, gledališko, literatura, sodobni mediji…). Pri izbiri bo pomembno vlogo igrala inovativnost vsebin in pristopov.

Prijave za Muzika na Starem trgu in Teater v galeriji naj vsebujejo kratko predstavitev avtorja_ice ali avtorske skupine, predstavitev dela ter avdio, video in slikovni material. Društvo ŠKUC prejetega materiala ne vrača.

Izbranim avtorjem bo ŠKUC ponudil tudi nadaljnje sodelovanje in pomoč ter promocijo pri nadaljnjem razvoju njihovega dela.

Prijava za Ustvarjalne delavnice za otroke in mlade naj vsebuje kratko predstavitev avtorja_ice in predlog delavnice, trajanje in priporočljivo starost udeležencev.

Prijave sprejemajo do najkasneje sobota, 31. 3. 2020 na naslov: Društvo ŠKUC, p. p. 4337, Ljubljana ali pa po elektronski pošti: info@skuc.org.

Več informacij lahko najdeš tukaj.