Kavarniški večer “Korona kriza, kultura in mladi”

Vabljene_i na okroglo mizo “Korona kriza, kultura in mladi”, v četrtek, 18. 2. 2021 ob 19.00.

Dogodek je pripravljen v sklopu mesečnih dogodkov Kavarniški večer, ki ga organizira Društvo ŠKUC, Klub Tiffany in DIC Legebitra. Kavarniški večeri so nastali s ciljem odpiranja javnega prostora ustvarjalkam_cem LGBTQ na vseh področjih umetnosti in želje po ustvarjanju novega prostora za druženje. Tokratni dogodek pa bo zasnovan malo drugače, saj so v preteklem letu opazili preko sodelovanja z različnimi ustvarjalkami_ci še toliko težje pogoje produkcije ter ponuditi priložnost naslovitve teh.

Na dogodku bodo gostile_i mlade LGBT+ umetnice_ke, kulturne producentke_e in predstavnico Mestne Občine Ljubljana, ki predstavlja oddelek mladine in sociale. 

Mlade_i ustvarjalke_ci so se v preteklem letu soočale_i z oteženimi pogoji dela in življenja. Z okroglo mizo želijo podati odprt prostor, kjer lahko ravno mlade_i ustvarjalke_ci naslovijo probleme, izkušnje in potencialne rešitve. S tem namenom bo osrednja gostja predstavnica MOL-a, oddelka za mladino in socialo, ki dajejo preko javnega financiranja in razpisnih projektov možnosti podpore mlajši kulturni produkciji. Priložnost boste imele_i direktno ustvariti dialog ter nasloviti težave in predloge s katerimi ste se soočale_i preteklo leto na svojem kulturnem področju. Namen okrogle mize je ustvariti odprt dialog in slišati vse akterke_je s področja.

Več informacij o dogodku je na voljo tukaj.

Vir: ŠKUC