Kinotripov nagradni natečaj Moj pogled

Kaj ti pomeni film? Kaj je tako posebnega v filmskih zgodbah? Je kino morda tvoj najljubši kraj? Kaj je v njem najbolj čarobno? 

Ustvari kratek video in v njem predstavi, kaj tebi pomeni film ali kino!

Video je lahko le o filmu ali le o kinu ali kar obojem. Prav tako ni važno, kakšne zvrsti ali žanra je. Lahko je zabaven ali resen, poetičen, brez besed, igran ali animiran, barven ali črno-bel. Posnameš ga lahko le ti ali s skupino prijateljev. Važno je le, da je dolg od 30 do 60 sekund in čim bolj domiseln. Ob tem priporočajo, da je posnet v razmerju 16:9 in v HD kvaliteti oziroma podobno visoki ločljivosti. Vendar, prav nič narobe, če ni.

Sodeluješ lahko do 25. februarja, in sicer tako, da izpolniš spletno prijavnico in svoj video oddaš:
• preko We-transferja na e-mail naslov kinotrip@kinodvor.org ali
• na elektronskem nosilcu s priporočeno pošto na naslov: Javni zavod Kindovor, Kolodvorska 13, 1000 Ljubljana, s pripisom: »Za nagradni natečaj Moj pogled«.

Izbor in nagrade:

Vse prispele videe si bo najprej ogledala mladinska žirija, ki jo sestavljajo člani 3. Kinotripovega kluba. Ti bodo izbrali do osem videov, ki se bodo predvajali kot uradni napovedniki 3. mednarodnega filmskega festivala Kinotrip. Izbranih osem videov si bo ogledala tudi strokovna žirija in med njimi izbrala zmagovalca, ki bo prejel tablico Lenovo TAB 4, ki ga poklanja podjetje Hestia pro. Žirija bo podelila tudi dve posebni priznanji, nagrada za to pa je enoletna članarina v Klubu Kinodvora.

Avtorji videov, ki bodo izbrani kot napovedniki za 3. filmski festival Kinotrip, bodo o izboru obveščeni preko e-pošte do 15. marca. Avtorji videov, ki bodo prejeli nagrado oziroma priznanje, bodo o prejemu teh obveščeni do 23. marca prav tako preko e-pošte. Vse nagrade pa bodo podeljene na zaključni festivalski prireditvi, ki bo v soboto, 31. marca v Kindovoru.

Pravila natečaja najdeš tukaj.

Za več informacij obišči njihovo spletno stran ali jim piši na e-naslov kinotrip@kindovor.org.