Ključ do vključenosti: Razpis za sofinanciranje dogodkov v okviru Evropskega tedna mladih

Razpis poteka v sklopu nadaljevalnih aktivnosti projekta Ključ do vključenosti: Evropska solidarnostna enota, njegov namen pa je podpreti izvajanje dogodkov za mlade v okviru Evropskega tedna mladih 2019, ki povezujejo solidarnost, participacijo in mlade z manj priložnostmi.

Osrednje sporočilo letošnjega Evropskega tedna mladih je, da imamo vsak dan priložnost, da vplivamo na odločitve, ki zadevajo vse nas.

Glasovanje na volitvah (formalna demokracija), bodisi nacionalnih ali evropskih, je najpomembnejši izraz demokratične udeležbe, še zdaleč pa ne edini.

Kar se zgodi ali dogaja v času med volitvami, je enako pomembno za delovanje demokracije: vključevanje v prostovoljsko delo, razprava z oblikovalci javnih politik in odločevalci, udeležba na protestih pred vladnimi zgradbami ali bojkotiranje (demokracija v praksi).

Pri tem ne gre spregledati tudi pomena novih oblik komuniciranja, ki gredo z roko v roki z novimi oblikami izmenjave mnenj v demokratični areni.

Na ta razpis se lahko prijavijo:

  • neformalne skupine mladih (pod okriljem organizacije)
  • mladinski centri,
  • lokalni mladinski sveti,
  • mladinske organizacije,
  • občine (pri izboru bodo imele prednost občine, vključene v razvojni projekt Europe Goes Local).

Skupna vrednost razpisa je 18.500,00 EUR. Nacionalna agencija Movit bo sofinancirala največ 37 projektov. Višina dotacije za posamezni dogodek je 500,00 EUR.

Rok za oddajo razpisne dokumentacije je 1. 4. 2019.

Več o razpisu najdete tukaj.