Kratkoročni EVS za kreativne ekologe!

Organizacija Žmergo v Opatiji išče entuziastične, motivirane in kreativne udeležence, ki bi radi izkusili dvomesečno prostovoljno delo v Kvarnerskem zalivu. V poletnih mesecih, med 20. 7. 2018 in 16. 9. 2018, bodo EVS prostovoljci delali na področju trajnostnega razvoja s fokusom na kulturi in kreativni industriji.

Projekt “Sustainability in environmental activism on cultural topics”, se osredotoča na teme okoljske zaščite in trajnostnega razvoja s poudarkom na trajnostni in zero-waste kulturi. 

Prostovoljci bodo sodelovali v aktivnostih povezanih s projektom Evropska prestolnica kulture – Rijeka 2020 in sodelovali pri pripravi Zero Waste Festivala. Prav tako bodo prostovoljci skreirali instalacijo iz različnih odpadkov, z namenom osveščanja lokalnih prebivalcev in obiskovalcev Reke.

Projekt je primeren za mlade stare med 18-30 leti, kreativne posameznike s trajnostnim nazorom in zavedanjem, da lahko vsak posameznik prispeva k pozitivni spremembi. Za vse, pripravljene se učiti novih ročnih spretnosti. Dobrodošli so tudi mladi umetniki in glasbeniki, mladi, zainteresirani za kulturni menedžment (fotografi, grafični oblikovalci, producenti, IT-jevci …) 

Pošlji svoj CV in motivacijsko pismo na erasmus@zmergo.hr in izpolni google obrazec na tej povezavi. Rok prijave je 8. 7. 2018.

Bolj podrobne informacije o organizaciji, projektu in delu, pa najdete tule in tule

Za vse dodatne informacije o EVS na splošno, lahko pišete na programi@zavod-voluntariat.si.