Zavod Voluntariat išče prostovoljca_ko za EVS v Rusiji

Krasnodar na jugu Rusije in organizacija Falcogroup, bosta med julijem in januarjem bogatejša za enega EVS prostovoljca_ko. Iščejo prostovoljca_ko, ki bi se julija ali avgusta odpravil_a na EVS za od treh do šest mesecev. Glede datumov so prilagodljivi, tako da, če te vsebina dela pritegne se jim oglasi na programi@zavod-voluntariat.si ali pa jih pokliči in te bodo podrobneje seznanili s časovnim okvirjem.  

Delo prostovoljca_ke bo osredotočeno na širjenje mednarodnega kulturnega sodelovanja in medkulturne interakcije med mladimi. Aktivnosti bodo prostovoljca_ko poskusile v čim večji meri vključiti v družbene aktivnosti in seznaniti z drugimi sodelujočimi pri projektu, pri čemer bodo med seboj izmenjevali zgodovinske in kulturne običaje.

Nekatere izmed aktivnosti in nalog prostovoljca_ke bodo:

  • razvijanje in spodbujanje zavedanja o pomembnosti osebnih in družbenih stikov med mladimi iz različnih držav skozi medkulturni dialog na podlagi dela v mladinskem centru in mednarodnem taboru. Prostovoljec_ka bo organiziral_a kulturne večere, delavnice in srečanja z mladimi in otroci iz lokalne skupnosti.
  • pisarniško delo, povezano s projektom,
  • pisanje različnih materialov, fotokopiranje in tiskanje, preverjanje elektronske pošte in odgovarjanje na le-to,
  • delo v mladinskem centru ter organizacija in izvajanje aktivnosti za mlade in otroke. Ti dogodki bodo imeli različne cilje, med drugim spodbujanje zdravega načina življenja, proti-kadilske aktivnosti z najstniki, spodbujanje integracije družbeno izključenih skupin ter razvijanje življenjskih veščin kot so skupinsko delo, družbene veščine in učenje tujih jezikov. raziskovalno delo o stanju na področju severnega Kavkaza.
  • koordinacija in organizacija taborov za otroke (več informacij o taborih, ki jih bo ruska organizacija organizirala, si lahko preberete tukaj)

Pošljite svoj CV in motivacijsko pismo na programi@zavod-voluntariat.si.

Prijavite se lahko do 8. 7. 2018.

Več o projektu pa si lahko prebereš tukaj.