LGBT-aktivistični poligon

Zavod TransAkcija, Društvo DIH, Legebitra, Ljubljana Pride in Klub Tiffany vas vabijo, da se jim pridružite na LGBT-aktivističnem poligonu, ki bo potekal v soboto, 21.4. 2018 med 11.00 in 17.00 Poligon -> kreativni center.

Dogodek predstavlja edinstveno priložnost za povezovanje, sodelovanje in skupno razmišljanje o izzivih, s katerimi se LGBT+ osebe srečujejo v lokalnem kontekstu. Namen dogodka je, da v kreativnem vzdušju Poligona identificirajo izzive in predstavijo ideje, kako aktivno nasloviti nekaj izmed njih ob prihajajočem Mednarodnem dnevu boja proti homofobiji, transfobiji in bifobiji (IDAHOBiT), ki ga obeležujemo 17. maja vsako leto.

Vsako leto ima IDAHOBiT tudi določeno temo in letos je ta tema “Alliances for Solidarity”, ki bo tudi glavna smer, v okviru katere bomo na LGBT-aktivističnem poligonu razvijale_i ideje za aktivnosti in njihovo realizacijo v maju.

LGBT-aktivistični poligon, katerega namen je tudi druženje in združevanje LGBT+ oseb in organizacij, je namenjen vsem, ki bi rade prispevale_i z idejami ali pa zgolj svoj čas in energijo in se ob tem še dobro imele_i. Zaželeno je, da se dogodka udeležite v celoti, če pa to ne bo mogoče, lahko seveda pridete ali odidete, kadar želite.

Prosimo vas, da vnaprej razmislite o idejah za aktivnosti za obeleženje IDAHOBiT 2018 ali pa o izzivih/problemih, ki bi lahko služili kot iztočnice. Če imate ideje in bi želele_i aktivno sodelovati, a se dogodka 21. 4. ne morete udeležiti, vas prosimo, da nam svoje ideje posredujete na evan.grm@transakcija.si ali tadeja.pirih@skuc.org.

Podrobnejši program in dodatne informacije bodo objavljeni v prihodnjih tednih, zato spremljajte dogodek!

Dogodek bo potekal v slovenskem in angleškem jeziku.

Dostop do dogodka je tukaj.