Likovni natečaj “Mi smo Sava”

Mladinski center Litija v sodelovanju z iniciativo Mladi za podnebno pravičnost Litija organizira likovno-literarni natečaj na temo reke Save. 1. 6. se v Sloveniji, Bosni, Srbiji in na Hrvaškem praznuje dan reke Save kot prispevek države za ohranitev dobrega stanja vodnega okolja v mednarodnem porečju Save.  

Od skupno 947 km, je kar 221 km teče skozi Slovenijo in velja za najdaljšo slovensko reko. Premalo se zavedamo pomena reke, ki sooblikuje naše okolje, naravo, kulturo in zgodovino. Zavedamo pa se, da smo skrbniki narave mi vsi. Zato bi s tem razpisom radi obeležili to pomembno sopotnico vseh Litijanov.  

Vabijo vse, Litijane_ke ali ne, da z njimi praznujete in na svoj način obeležite dan Save. 

Sodeluješ lahko z oddajo:  

  • Likovnih del (risbe, slike, fotografije, skulpture…) –  dela z različnih področji umetnosti: kiparstvo, slikarstvo, risanje. Lahko se poslužuješ različnih tehnik in materialov. Spodbujajo ustvarjanje z recikliranimi materiali (rabljen karton, blago…). 
  • Literarnih del (zapisi, pesmi, spisi, spomini…) – pošlješ lahko prozno, pesniško ali dramsko delo. 
  • Del v digitalni obliki (zapisi, fotografije…), ki jih pošlješ na elektronski naslov mzpp.litija@gmail.com.
  • Del v analogni obliki, ki jih lahko pošlješ ali osebno prineseš v Mladinski Center Litija, Ponoviška cesta 12, 1270 Litija. 

Vsa dela naj vsebujejo ime in priimek ter naslov dela (ta sicer ni obvezen)  

Dela bodo razstavljena najprej na virtualni in kasneje še na ‘pravi’ razstavi. Udeleženci_ke natečaja soglašajo, da se njihovo ime in dela javno objavijo. Osebni podatki udeležencev_k bodo uporabljeni zgolj za interno uporabo (obveščanje, dogovarjanje za nadaljnjo uporabo del), v skladu z državnimi zakoni o varovanju osebnih podatkov. 

Za dodatne informacije so vam na voljo na e-poštnem naslovu mzpp.litija@gmail.com ali na telefonski številki 031 213 029. 

Rok prijave je 1. 8. 2020. 

Več informacij lahko najdeš tukaj